Dagbesteding

Samen je doel bereiken

Bij Aan de Gracht, gaan we samen opzoek naar waar jou talenten liggen, wat jij leuk vindt om te doen. Samen met de begeleiding ga je aan het werk. We gaan samen zoeken naar en genieten van jou talenten, samen gaan we de dingen oefenen die je spannend of moeilijk vindt. Samen maken we fouten en leren we van onze fouten.  Ons doel is om elke dag te groeien in ons werk én om de werkdag af te sluiten met een glimlach!
Er is altijd genoeg te doen! Bij Aan de Gracht hebben we verschillende werkplekken waar je zou kunnen werken. 

De brasserie

In de brasserie ontvangen we elke dag gasten, die komen koffie drinken, lunchen of borrelen. Het is onze taak om het de gasten naar de zin te maken. Dat begint al met de tafels netjes klaar te maken. Ook moet de bar netjes worden gemaakt. Denk hierbij aan de flesjes frisdranken aanvullen, sinaasappels persen en de gebakskoeling aanvullen.

De keuken

Elke ochtend gaan we samen met het keukenteam aan de slag om de lunch en high tea’s voor te bereiden. Groente snijden, broodjes afbakken, salades bereiden, dat zijn taken die we elke dag doen.  Ook zorgen we ervoor dat er altijd genoeg is van onze beroemde monchoutaart, en andere lekkernijen. Samen met de andere koks zorg je voor de lekkerste gerechten voor onze gasten.

Het kunstatelier

Ben je creatief en graag met je handen bezig? Dan is het atelier een hele goede plek voor jou! Beneden bij Aan de Gracht is ons atelier te vinden. Een heerlijk rustige werkplek, waar jij je creatieve talenten kunt ontwikkelen. We zijn vooral veel bezig met keramiek en schilderijen maken. In onze brasserie zijn veel dingen te zien de we gemaakt hebben. Bij het atelier is ook een winkeltje waar we onze creaties verkopen. Het is erg leuk om te zien hoe blij mensen zijn met onze eigen gemaakte dingen.

Hans Platte & Rosalie Vos

Hans Platte & Rosalie Vos

Teamleiders

ons team

Aan de Gracht biedt veilige dagbesteding voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, waar zij onder professionele begeleiding -arbeidsmatige- activiteiten uit voeren. De initiatiefnemers zijn Corrie en Rosalie. Corrie, kunstenares, heeft al ruim 35jaar ervaring als activiteitenbegeleider en heeft meerdere ateliers opgezet. Rosalie is in het bezit van een diploma hotelschool, is leermeester en begeleidt al jaren leerlingen die in de horeca komen werken. ‘Het geeft een enorme kick om zoveel mogelijk uit iemand te kunnen halen. Mensen met een beperking worden enorm onderschat in hun kunnen, het zien groeien van de groep als team en individu is heel bijzonder en dankbaar werk’ aldus Rosalie.

Het team bestaat uit mensen met (horeca)-vakkennis, expertise in de begeleiding. Dit én een grote dosis enthousiasme maakt een zeer succesvolle combinatie. Door het directe contact met gasten en het werken in een team van collega’s met en zonder verstandelijke beperking, wordt de weerbaarheid van de ‘client’ groter en groeien ze in hun zelfvertrouwen.

Indicatie / Financiering

Voor de zorg en begeleiding bij Aan de Gracht is een indicatie nodig in de vorm van PGB, WLZ of WMO.
Weet je niet zeker of je de juiste beschikking hebt, neem gerust even contact met ons op, we helpen je graag!

Indicatie / Financiering

Foto’s

Sfeerimpressie van onze medewerkers bij Aan de Gracht